مونتاژ کردن یک سیستم
پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
مونتاژ کردن یک سیستم
نوشته شده در پنج شنبه 26 آبان 1390
بازدید : 192
نویسنده : Reza & Mohammad

 

معرفی قطعات:
▪ CPU ها:
میکرو کنترلر در واقع یک کامپیوتر کامل است ولی با امکانات وسرعت پایین تر.برای افزایش سرعت پردازش قطعات جانبی از داخل میکرو کنترلر ها بیرونآورده شد و باقیمانده آن که فقط کار محاسبات و پردازش را انجام میدهند به نام میکروپروسسور یا CPU نامیده شدند.
قسمت اصلی و مرکزی هر کامپیوتر را میکروپروسسور یا CPU تشکیلمیدهد که وظیفه کنترل تراشه های جانبی را بر عهده دارد و به سیستم توانایی محاسباتیو عملیات منطقی و تصمیم گیری می دهد.ولی باید تمام مراحل انجام عملیات و وظایفمحوله به آن کاملا تعریف شده باشد.به این ترتیب که ابتدا برنامه ریز با توجه به کارخواسته شده از کامپیوتر الگوریتم یا روش منطقی رسیدن به هدف را تعیین میکند سپس باتوجه به دستورالعملهای خاصی که هر CPU مورد استفاده قرار می دهد آن الگوریتم را بهفلوچارت تبدیل می کند و در آخر رشته ای از دستور های CPU به دست می آید که باید درقسمت حافظه دائمی پروسسور قرار گیرد و سپس توسط میکروپروسسور اجرا شود.
ـ شرکتهای سازنده CPU :
در میان شرکت های مختلف آنهایی که در زمینه ساخت پردازنده هایمورد استفاده در کامپیوتر ها موفق تر بوده اند عبارتند از:
اینتل(INTEL)
پردازنده های مهم این شرکت عبارتند از:
ـ ۸۰۸۶و۸۰۸۸:به عنوان پردازنده های ۸ بیتی در ساخت کامپیوتر های XT مورد استفاده قرار گرفته است.
ـ ۸۰۲۸۶:به عنوان اولین پردازنده ۱۶ بیتی که محدودیت فضای ۱ مگابایت آدرس حافظه را از بین برد.
ـ ۸۰۳۸۶(DX,SX):اولین پردازنده ۳۲ بیتی.
ـ ۸۰۴۸۶(DX,SX):اولین پردازنده ۳۲ بیتی که پردازنده ریاضی یاکمک پردازنده آن در داخل خود پردازنده (DX)است.
ـ پنتیوم:پردازنده های ۳۲ و ۶۴ بیتی که دارای ویژگی های خاص دراجرای دستورالعمل است.
ـ پنتیوم II و III و PRO :پردازنده هایی با ویژگی و قابلیتهایویژه و بازدهی بالا.
آی بی ام(IBM)
شرکت IBM گرچه در ظاهر سازنده کامپیوتر است ولی در زمینه ساختتراشه های کامپیوتر نیز اقداماتی انجام داده است.برای این منظور در بعضی مواقعامتیاز اصلاح پردازنده های اینتل را گرفته و برای بهبود بازدهی آنها تغییراتی درآنها بوجود آورده است.در پاره ای از مواقع نیز به طور مستقیم مبادرت به ساختپردازنده نموده است.به عنوان مثال در خانواده پنتیوم پردازنده های PR۲۰۰و PR۲۳۳وPR۳۰۰ازجمله پردازنده های شرکت آی بی ام می باشد.
▪ AMD
مهمترین شرکت رقیب اینتل شرکت AMD است که در اول توسط خود اینتلتاسیس شده است. در اوایل راه اندازی این کارخانه مهمترین کار آن کپی و ساختپردازنده های اینتل با مجوز اینتل بوده است.ولی به سرعت اعلان استقلال کرده و بطورمستقل پردازنده تولید می کند.مهمترین پردازنده های این کارخانه که تقریبا سازگاریخوبی نیز با اینتل دارد و اغلب یا تمام نرم افزارهای سازگار با اینتل را اجرا میکنند عبارتند از:
ـ ۸۰۲۸۶:کپی شده از پردازنده های اینتل با همان ساختار.
ـ ۸۰۳۸۶(DX,DI,SL,SX):در این خانواده پردازنده هایی با سرعتهایمتفاوت از خانواده اینتل نیز به چشم می خورد.به عنوان مثال پردازنده DX۳۸۶با سرعت۴۰مگا هرتز فقط در این خانواده است و در خانواده اینتل وجود ندارد.
ـ ۴۸۶(DX,SX):در این خانواده نیز پردازنده هایی با سرعت هایمتفاوت از دیگر پردازنده ها وجود دارد.به عنوان مثال پردازنده DX۵۴۸۶با سرعتهای۱۳۳و یا ۱۵۰ فقط مربوط به شرکت AMD می باشد.
ـ پنتیوم یا K۵ , K۶ :با اختلافی که در نامگذاری شماره پردازندهها مابین شرکت اینتل و AMD بوجود آمد اینتل نام پردازنده بعدی خود را پنتیوم نهاد واین نام را به ثبت رساند و در نتیجه دیگر شرکتها اجازه نامگذاری آنرا روی پردازندههای خود نداشتند.بنابراین AMD نام پردازنده های خود را K۵نهاد که با سرعت های ۷۵ و۹۰و ۱۰ و ۱۲۰ و ۱۳۳ و ۱۶۶ و K۶با سرعتهای MMX۱۶۶و MMX۲^۲۰۰و MMX۲۳۳و MMX۲۶۶و MMX۳۰۰مگا هرتز تولید و به بازار عرضه نمود.
ـ K۷ :بجای پردازنده پنتیوم IIوIII شرکت اینتل AMD نیزپردازندههایK۷را روانه بازار کرده است که در آزمایشات اولیه نشان از موفقیت نسبی اینپردازنده در مقابل پنتیوم II و III می باشد.
سایرکس(CYRIX)
یکی دیگر از شرکتهای مهم سازنده پردازنده است که از همان اول بهعنوان یک رقیب برای اینتل به شمار آمده است.این شرکت نیز پردازنده های ۳۸۶و۴۸۶ وپنتیوم را با سرعتها و مدلهای مختلف به بازار عرضه و بجای کلمه پنتیوم نیز از حرف M استفاده کرده است.به عنوان مثال پردازنده P۶X۸۶با سرعتهای۱۰۰و۱۱۰و۱۲۰و۱۳۳و۱۵۰مگاهرتز و MX یا PR با سرعتهای ۱۵۰و ۱۶۶و۲۰۰و۲۳۳ تولید و بهبازار آمده است.
موتورولا(MOTOROLLA)
شرکت موتورولا یکی از بزرگترین شرکتهای تولید کننده تراشه درزمینه های مختلف و از جمله پردازنده ها می باشد.پردازنده های این خانواده هیچ گونهسازگاری با کامپیوتر های مبتنی بر پردازنده های اینتل و مشابه آن ندارد و یک زباناسمبلی کاملا متفاوت و جدای از اسمبلی پردازنده های فوق دارد.پردازنده های اینخانواده با شماره های ۶۸۰۰۰ شروع می شود و اغلب به دلیل قدرت بالا و سرعت پردازشسریع در ساخت دستگاههای کنترلی _ صنعتی _ گرافیکی و بالاخره کامپیوتر هایی با مارکاپل مکینتاش مورد استفاده قرار می گیرد.
این کامپیوتر ها نیز در بازار ایران به تعداد بسیار محدود وجودداشته و مورد استفاده قرار می گیرند. ولی برنامه های این کامپیوتر ها بر رویکامپیوتر های IBM و سازگار با آن و بالعکس در حالت معمولی اجرا نمی شوند.
مقایسه
پردازنده ها را می توانیم به دو دسته اصلی تقسیم کنیم:
۱)خانواده اینتل و سازگار با آن که به عنوان پردازنده های CISC یا با تعداد دستورالعملهای زیاد معروف هستند.در این پردازنده ها برای انجام هر عملباید چندین دستورالعمل را اجرا کنیم. این پردازنده ها دارای ویژگی های مهم زیرهستند:
تعداد دستورالعمل زیاد.
سازگاری کامل با همدیگر از نظر سخت افزاری و نرم افزاری.
سرعت نسبتا پایین در عملکرد های پیچیده و سخت.
دارای ثبات های داخلی زیاد و با طول کوتاه.
۲)پردازنده های متفاوت و غیر سازگار با اینتل که معروف ترینآنها موتورولا و همچنین شرکتهای کوچکتری همچون زایلوگ می باشند و پردازنده های شرکتموتورولا در ساخت کامپیوتر های اپل مکینتاش استفاده میشود که نسبتا قدرت پردازشبالاتری در اطلاعات حجیم و گرافیک به نسبت پردازنده های اینتل و سازگار با آندارند.
مادربرد ها:
مهم ترین قطعه یک سیستم کامپیوتر که بر روی آن چندین قطعه دبگرنصب می شود مادر برد است.
المانهای یک مادر برد:
۱)سوکت نصب پردازنده یا CPU
۲)سوکت کمک پردازنده(اگر مادر برد از نوع ۴۸۶ SX به پایینباشد.)
۳)حافظه بایاس یا رام
۴)اسلات یا بانک های حافظه RAM
۵)سوکت های حافظه کش یا استاتیکی به همراه تراشه های نصب شده درآن که در مادر بردهای جدید بصورت لحیم شده بر روی مادر برد می باشند.
۶)باس یا اسلات های توسعه جهت نصب کارتهای جانبی مختلف در آنها.
۷)بایاس یا کنترلر صفحه کلید که اطلاعات سریال ارسالی از صفحهکلید را دریافت کرده و پس از تبدیل به موازی آنرا به پردازنده ارسال می کند.
۸)کانکتور صفحه کلید جهت اتصال صفحه کلید به سیستم.
۹)باطری
۱۰)تراشه ها:این تراشه ها در مادربرد های XT بصورت جدا از هم ودر مادربرد های AT بصورت ترکیب شده و در یک یا چند تراشه بزرگتر می باشند.
۱۱)جامپرها:یکسری پایه های فلزی که با اتصال آنها به یکدیگرترکیب درست جهت کار یک مادربرد تعریف می شود.
۱۲)کانکتور اتصال برق مادر برد.
۱۳)یک یا چند عدد ترانزیستور تحت عنوان رگلاتور
۱۴)کانکتور های مربوط به سیم های آمده از پانل جلوی کیس.
ـ انواع مادر بردها
یک مادربرد را از جهات مختلف می توان تقسیم بندی نمود.
۱)مادربرد ONBOARD و غیرONBOARD :مادربرد های ONBOARD بهمادربرد هایی گفته میشود که شامل اجزای اصلی می باشند و قسمت های اضافی و جانبی برروی آنها وجود ندارد و برای داشتن هر قسمت باید یک کارت جانبی مربوط به آن قسمت رادر اسلاتهای توسعه نصب نماییم.به مادربردهایی که دارای یک قسمت جانبی اضافی باشند ONBOARD آن قسمت گفته می شود.
۲)مادربرد GREEN :پارامتر گرین یا سبز در واقع توانایی مادربرددر کنترل برق در زمان عدم استفاده از یک قطعه می باشد.به عنوان مثال می توان در ستآپ تنظیم کرد که بعد از مدتی که با سیستم کار نکنیم صفحه نمایش را به حالت بیکارییا خاموش در آورد.این کار برای بسیاری از المانها قابل انجام است.
۳)مادربرد PNP و غیر PNP :مادربردهایی که در آنها با تعویضقطعات و کارتهای جانبی کاربر باید آنها را مجددا به سیستم معرفی نماید را غیر PNP گویند.در مادربردهای PNP با تعویض یک قطعه یا کارت در سیستم مادربرد بطور خودکارآنرا تشخیص می دهد.
۴)مادربرد خاص:به مادربردهایی گفته می شود که جهت یک کیس خاص ویک پردازنده خاص طراحی شده است.این مادربردها که در سیستم های قدیمی وجود دارد بههمراه سیستم های خاص با مارک های خاص به بازار آمده است و قابل ارتقا نیستند.
۵)مادربردهای قابل ارتقا(UP GRADEBLE):مادربردهایی که بر رویآنها چندین نوع پردازنده از یک خانواده یا چند خانواده قابل نصب باشند.
۶)مادربردهای بدون جامپر(JAMPER LESS):به مادربردهایی میگوییمکه ست کردن سخت افزار مادربرد به صورت جامپر نبوده و توسط برنامه ست آپ انجام میشود.
۷)مادربردهای ATX :به مادربردهایی که دارای کانکتور ATX باشندگفته می شود.گرچه ممکن است بعضی از مادربردهای فوق علاوه بر کانکتور فوق دارایکانکتور برق معمولی AT نیز باشند.
کیس ها:
ـ انواع کیس های متداول:
یکی از قطعات اصلی یک سیستم که تقریبا تمامی قطعات دیگر در آننصب می شود کیس می باشد.
بطور معمول کیس ها به دو نوع تقسیم می شوند که عبارتند از :
۱)رومیزی(DESKTOP):انگونه کیس بصورت خوابیده بوده بطوریکه صفحهنمایش بر روی آن قرار می گیرد.
۲)برجی(TOWER):این نوع کیس ها بصورت ایستاده بوده و خود بر اساساندازه به سه نوع تقسیم می شوند:
برج کامل(FULL TOWER):این نوع کیس ها بلند بوده بطوری که برایتعداد بیشتری کارتها و لوازم جانبی فضا در نظر گرفته شده است.
برج متوسط(MEDIUME):شبیه کیس های قبل بوده فقط ارتفاع کمتریدارد.
برج کوچک(MINI TOWER):شبیه متوسط بوده ولی ارتفاع آن کمتر بودهو معمولا جا برای نصب دو ابزار۴/۱ ۵ اینچ و دو ابزار ۵/۳ اینچ در آن در نظر گرفتهشده است.
قسمت های اصلی کیس:
۱)خود کیس با پانل جلوی آن و بدنه فلزی یا پلاستیکی
۲)منبع تغذیه سوییچینگ که بطور معمول بر روی بدنه کیس نصب میباشد.
۳)کلید POWER که معمولا بر روی بدنه کیس نصب می باشد و دو یاچهار سیم از منبع تغذیه به آن نصب می شود.
۴)کابل برق که این کابل برق ارتباطی از پریز را به سیستم میرساند.
۵)پایه ها یا ریل های پلاستیکی:این پایه ها در بعضی کیس ها نصبشده اند و در بعضی دیگر بصورت چسبی و در بعضی دیگر بصورت فشاری یا گیره ای نصب میشوند.
۶)سگمنت ها:چراغهای سگمنت که بر روی آن هر عدد دلخواه قابلنمایش می باشد.
۷)پیچ ها:انواع پیچ های مختلف جهت نصب قطعات مختلف بر روی کیس.
۸)بلندگو:معمولا بر روی کیس نصب می باشد.ولی چنانچه نصب نباشدآنرا در قسمت جلوی کیس یا محل مورد نظر دیگری نصب می کنیم.
۹)ریل های پلاستیکی کوچک:این ریل ها در جلوی کیس نصب می شود تاکارتهایی که طول بلند دارند در آن قرار گیرند تا آزاد نباشند.
۱۰)LED های مربوط به جلوی پانل:این چراغها مربوط به POWER – کارکرد هارد – توربوونرمال می باشند.
۱۱)کلید های پانل:این کلید ها شامل POWER جهت روشن و خاموش کردنسیستم ریست – توربو و نرمال – SLEEP و... می باشد.
ـ کیس های خاص:
۱)کیس های AT :به کیس هایی که دارای منبع تغذیه AT یا معمولیباشد گفته می شود.
۲)کیس های ATX :به کیس هایی که از منبع تغذیه ATX استفاده میکنند اطلاق می شود. این نوع کیس ها دارای کانکتور برق تغذیه متفاوت بوده و دارایکلید POWER تک سیمی یا دو سیمی به مادربرد بوده و در قسمت پشت دارای یکسری فلز هایاضافی جهت انواع کانکتور صفحه کلید و پورتها می باشند که متناسب با نوع مادربردباید نصب شود.
۳)کیسهای مالتی مدیا:این نوع کیس ها که معمولا از نوع رومیزی میباشند دارای یکسری امکانات اضافی جهت حالت مالتی مدیا بر روی بدنه کیس می باشند ونیاز به خرید بلندگوی جداگانه جهت اتصال به خروجی کارتهای صدا نخاهیم داشت.
۴)کیس های درب دار:این نوع کیس ها جهت پانل جلو در قسمت نصبلوازم جانبی یک درب در نظر گرفته اند که بصورت دستی یا فنری بالا و پایین می رود.
۵)کیس های آنتی شوک:این نوع کیس ها علاوه بر پانل تمام بدنه کیساز جنس پلاستیک بوده بطوری که وزن کیس بسیار کمتر از کیس های فلزی می باشد و شوکهای مختلف برق نیز به قطعات متصل نمی شود.
۶)کیس های دارای فن اضافی:این نوع کیس ها دارای یک یا چند نوعفن اضافی ۱۲ ولت DC بوده که هوای داخل کیس را سریعتر به جریان انداخته و از داغ شدنقطعات جلوگیری می شود. این فن ها معمولا در قسمت جلو یا پشت کیس نصب می شوند.
مونتاژکامپیوتر
۱)پیچ های کاور کیس را باز کرده و کاور را از روی کیس خارج میکنیم.
۲)درایو ۴۴/۱را در محل آن قرار داده و با پیچ آنرا محکم میکنیم.
۳)درایو CD را در جلوی کیس(با برداشتن محافظ پلاستیکی)نصب ومحکم می کنیم.
۴)هارد را در محل مربوطه با پیچ های مخصوص نصب می نماییم.
۵)اقدامات زیر را بر روی مادر برد انجام دهیم:
حافظه های رم را در اسلات های آن نصب می کنیم.
پردازنده یا CPU را در سوکت آن با توجه به رعایت پایه یک نصب میکنیم.
در صورت نیاز به کمک پردازنده آنرا در سوکت مربوطه نصب می کنیم.
فن پردازنده را بر روی پردازنده نصب می کنیم وکانکتور آنرابررویمادر برد متصل می نماییم.
۶)کانکتور برق از منبع تغذیه را بر روی مادربرد نصب می کنیم:
۷)به هارد یا هاردها و CD درایو و درایو فلاپی۴/۱ ۵ کانکتور برقمتصل می کنیم.
۸)به فلاپی درایو ۲/۱ ۳ کانکتور برق متصل می کنیم.
۹)اگر پشت کیس دارای حلقه های فلزی جوش خوردههستند محل هایمناسب برای کارتهای جانبی را باز می کنیم.
۱۰)کارتهای جانبی را در اسلاتهای مناسب آن با حفظ فضای مناسببین هر کارت نصب کرده و پیچ آنها را محکم می بندیم.
۱۱)کابل فلاپی ۳۴ پین را با رعایت خط قرمز و پایه شماره یک بهمادر برد و فلاپی درایو متصل می کنیم.
۱۲)کابل هارد و درایو CD رانصب می کنیم.
پایه شماره یک کانکتور باید به طرف سیم قرمز کابل باشد دراینصورت در درایو CD و هارد اگر



:: موضوعات مرتبط: , ,



مطالب مرتبط با این پست
.



می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: